Nasze warzywa

Warzywa uprawiane na naszym polu to prawdziwa energia i siła dla organizmu.

Witaminy zawarte w naszych ogórkach i kapuście zapewniają odporność i zdrowie naszym Klientom.

EKO OGÓRKI

Ogórki to idealne przekąski, uwielbiane zarówno przez dorosłych jak i dzieci. Świeżo zebrane warzywa sortujemy na ogórki do kiszenia, do sałatek oraz na korniszony. 

Poznaj sekret kiszenia naszych ogórków

Odmiany, które uprawiamy charakteryzują się dobrymi wartościami po ukiszeniu. Mała komora nasienna oraz chrupkość sprawia, że nasze ogórki są wytrzymałe i smaczne.

EKO KAPUSTA BIAŁA

Idealne do kiszenia, na surówki i w główkach. 

Czy zdarzyło się, że kupiona przez Ciebie kapusta zrobiła się czarna/miękka i nie przetrwała zimy?

Wpływa na to wiele czynników, ale przede wszystkim wybór nieodpowiedniej odmiany i sposób uprawy.
Uprawiana przez nas ekologiczna kapusta to odmiana z wysoką zawartością cukru. Konsekwencją takiego wyboru jest jej miękkość i gwarancja dobrego ukiszenia - ilość kwasu mlekowego, uzależniona jest od ilości cukru.

EKO RABARBAR

Sortowany na soki, dżemy lub do mrożenia. Zachęcamy do eksperymentowania, lemoniada rabarbarowa to podstawowy element menu w najlepszych restauracjach i hotelach w kraju i zagranicą!

Jaki jest pierwszy zwiastun sezonu owocowego?

Placek rabarbarowy z kruszonką, to coś na co się czeka całą zimę. Zwiastuje rozpoczęcie sezonu owocowego. Kompot z rabarbaru w wielu krajach jest ogromnie cenionym i lubianym napojem.

Masz smaka?

Napisz do nas! Odpowiemy na wszystkie pytania odnośnie naszych zielonych produktów.