Dlaczego ekologia?

Rolnictwo ekologiczne to dla nas sposób bycia i myślenia.
Praca na roli daje nam wolność. Wychodząc do pracy czujemy zapach świeżego powietrza, podziwiamy piękne krajobrazy oraz obserwujemy jak rosną nasze rośliny.

Jak wygląda zbiór owoców i warzyw?

Owoce i warzywa zbieramy i selekcjonujemy ręcznie.

Zbiory prowadzone są zawsze z samego rana, tak aby zachować ich świeżość. Niezwłocznie po zebraniu, owoce i warzywa trafiają do schłodzenia, kiszenia lub głębokiego mrożenia. Pozwala to konserwować nasze dobra nie zmieniając ich właściwości zdrowotnych.

Jest to praca bardzo wdzięczna i satysfakcjonująca, ponieważ dzięki owocom i warzywom dajemy ludziom to co mamy najlepsze - zdrowe i ekologiczne produkty.

Rolnictwo ekologiczne

czyli zwykłe rolnictwo za pomocą niezwykłych metod

Rolnictwo ekologiczne to stosunkowo nowe zagadnienie. Niezbędna jest tutaj znajomość interakcji występujących pomiędzy szkodnikami, bakteriami i grzybami. Aby zachować wszelkie standardy, laboratoryjnie analizujemy naszą glebę. Niechemiczne metody walki z chwastami wymagają od nas dobrego sprzętu, regularności i konsekwencji w działaniu, dlatego ciągle szkolimy się i korzystamy z fachowych zaleceń.

Jakie środki są używane do uprawy?

Na naszych polach bazujemy na bogactwie mikroorganizmów wspomagających ochronę przeciwko grzybom i szkodnikom. Używamy wyłącznie środków dopuszczonych do stosowania w rolnictwie ekologicznym, które nie zagrażają w żaden sposób naszym uprawom.

Z kim współpracujemy?